Brand in wijkcentrum De Lelie, geen gewonden

Vanmiddag heeft er een flinke brand gewoed in wijkcentrum De Lelie aan de Leliestraat in Hilversum. Gelukkig zijn er geen slachtoffers. Alle aanwezigen zijn op tijd in veiligheid gesteld.

De brand brak even voor drie uur vanmiddag uit. Op dat moment vond er een kookactiviteit van het kinderwerk van Versa Welzijn plaats voor kinderen in de leeftijd van groep 1 t/m 3. Aansluitend hierop zou een sportactiviteit samen met de naschoolse opvang plaatsvinden. Alle aanwezige kinderen, vrijwilligers, stagiairs en medewerkers konden het pand veilig verlaten, conform de procedures. De kinderen, die zich flink gedroegen en goed meegewerkt hebben, zijn opgevangen in de nabijgelegen kerk en opgehaald door hun (groot)ouders.

Brandweer en beveiliging waren snel ter plekke en inmiddels is de brand onder controle.

Gezien de schade aan het pand zal het wijkcentrum de komende tijd gesloten zijn, naar verwachting tot aan de zomer. Versa Welzijn zal trachten om de activiteiten van de Lelie zo snel mogelijk elders door te laten gaan. Van diverse kanten hebben wij daarvoor al genereuze aanbiedingen ontvangen.

Wij zijn dankbaar dat het goed afgelopen is en wensen alle geschrokken betrokkenen en omwonenden sterkte!

Nadere informatie over het verplaatsen van activiteiten in de Lelie volgt zo spoedig mogelijk. Voor verdere berichtgeving volg onze website.