Bedankt Rabobank voor Plataan’s kitchen!

Dankzij de bijdrage van € 6.446,- heeft De Plataan een prachtige, duurzame keuken!

Eind 2021 is het team van Versa Welzijn Naarden verhuisd naar een prachtig nieuw pand: De Plataan. Samen met de bibliotheek en De Schakel maken we van De Plataan een echte buurtkamer! In de buurtkamer mag een fijne keuken natuurlijk niet ontbreken. Met een duurzame inrichting zoals energiezuinige koelkasten, afwasmachine, elektrische fornuis enz. Aanvullend daarop hebben we natuurlijk keukenmaterialen nodig zoals serviesgoed, pannen, bestek, glaswerk enz. Dankzij de bijdrage van Rabobank Naarden is dat er nu!

Koken zonder gas
Met de inwoners gaan we aan de slag in onze nieuwe keuken. Wij gaan samen met hen kooklessen opzetten over hoe je elektrisch kan koken als je van het gas af moet. Vooral ouderen zijn niet gewend om elektrisch te koken. Er komt een kinderkookcafé. Hier willen wij kinderen bewuster laten worden om gezonder te eten. Een aantal kinderen hebben een volkstuintje. Hoe leuk is het dan dat je eigen biologische geteelde groente kan verwerken in een gezonde avondmaal. Ouders, broertjes, zusjes en buurtbewoners kunnen dan komen eten. De keuken wordt een belangrijk middelpunt in ons nieuwe centrum. Er gaan verschillende workshops georganiseerd worden, waar duurzame voeding, vegetarische, veganistisch, koken aan de beurt komen. Koken zonder pakjes.

Samen koken verbindt
Wij willen mensen verbinden, dat doen wij door verschillende thema’s uit verschillende culturen een avondmaal te laten maken en buurtbewoners uit te nodigen om deel te nemen. Zoals bij de week van de eenzaamheid. Mensen die zich alleen voelen, zijn welkom om te komen eten. Samen koken en eten verbindt!

Romea en Mohcine, vrijwilligers bij het kinderwerk
Romea en Mohcine, vrijwilligers bij het kinderwerk
Kunnen wij je helpen?