Alzheimer Café Hilversum en Wijdemeren najaar 2019

Het Alzheimer Café Hilversum is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. Naast de onderlinge contacten en gesprekken staat er ook iedere keer een thema centraal, dat door een deskundige inleider wordt verzorgd. Voor informatie en vragen zijn er deskundigen aanwezig, alsook een uitgebreide informatietafel.
Datum : de 2e woensdag van de maand
Tijd : 19.30–21.00 uur (zaal open vanaf 19.00 uur).
Plaats : Wijkcentrum de Koepel, Kapittelweg 399a, Hilversum
(parkeren, entree en het eerste kopje koffie/thee zijn gratis)
Informatie : alzheimercafe.hilversum@gmail.com 06-2095.1875

Woensdag 9 oktober: Niet pluis gevoel
Dementie is een sluipend proces, dat vrijwel ongemerkt je leven binnenkomt. De eerste signalen zijn vaak een gevoel dat er iets mis. Dit gevoel kun je het beste omschrijven als een ‘niet-pluisgevoel’. Wat is er aan de hand? Hoe ga je nu het beste te werk in deze fase? Is het goed om een beetje struisvogelpolitiek te bedrijven of moet je juist aan de bel gaan trekken? Gastspreker : Dr Brinkers en Hatice Huisarts en POH Loosdrecht

Woensdag 13 november: Zingeving
Wat is dat precies en wat kun je er mee? En hoe geef iemand zin aan het leven als men dementie heeft? Is het dan moeilijker? Er wordt zo veel gezegd en geschreven over leven met dementie! Op onderzoekende manier gaan we met elkaar kijken naar wat zingeving precies is en hoe we het tegenkomen in ons leven. Ook in het leven van iemand met dementie. Een avond met veel voorbeelden uit het alledaagse leven die mogelijk aan het denken zetten. Gastspreker: Foekje Damstra, geestelijk verzorger bij Amaris.

Woensdag 11 december: De Kerst tegemoet
Een sfeervolle avond waarin we met elkaar genieten van een mooi voorgelezen verhaal, een gedicht en accordeonmuziek gespeeld door Anneke Woning. In de pauze gaan we rond met een glas warme Glühwein. Komt u ook om samen het Alzheimercafé-jaar af te sluiten?