600e rit ANWB AutoMaatje Gooise Meren

ANWB AutoMaatje Gooise Meren is een groot succes. Woensdag 29 januari rijdt wethouder Geert- Jan Hendriks de 600e rit voor ANWB AutoMaatje Gooise Meren, hij brengt mevrouw Hanjonides naar Wijkcentrum de Palmpit voor haar wekelijkse mandala cursus. Het project ANWB AutoMaatje is een gezamenlijk initiatief van de ANWB, Gemeente Gooise Meren en Versa Welzijn. Sinds de start eind juni 2019 is het project een begrip geworden.

“Het project is een groot succes” zegt Sandra Deuling, coördinator van ANWB AutoMaatje Gooise Meren. “Er is veel belangstelling voor, wekelijks melden zich nieuwe deelnemers aan. Vaak hebben ze van anderen gehoord dat het zo fijn is.” Veel ritten gaan naar het ziekenhuis of de oogarts, maar ook naar bridge, buurthuis, de kapper, samen boodschappen doen of op familiebezoek. Het geeft mensen die minder mobiel zijn de mogelijkheid om er op uit te gaan.”
Mevrouw Hanjonides gaat elke week naar de Palmpit, het is niet zo ver van haar huis, maar zonder AutoMaatje kan ze er niet komen. “Ik vind het geweldig dat ik toch naar mijn club kan en bij mijn vriendinnen kan zijn, het is altijd zo gezellig’.

“Het mooie aan AutoMaatje vind ik vooral dat het meer is dan vervoer”, zegt wethouder Geert-Jan Hendriks. “Het verbinden van mensen, iets doen voor een ander, een praatje maken onderweg of even een kopje koffie meedrinken op de plaats van bestemming, zoals vandaag. Dat contact is waardevoller dan mensen soms denken”.

AutoMaatje draait op vrijwilligers
Op dit moment zijn er 23 vrijwilligers met een auto actief. Het is een dankbare taak omdat de deelnemers de vrijwilligers als ‘maatje’ zien, vandaar ook de naam AutoMaatje. De deelnemers betalen een onkostenvergoeding van 30 cent per kilometer aan de vrijwilliger. Vanwege de groei is ANWB AutoMaatje Gooise Meren op zoek naar vrijwilligers met een auto. Heeft u af en toe tijd om met een buurtgenoot op stap te gaan? Neem dan contact op met Sandra Deuling 06 – 16 33 51 93. 

Hoe regel je nou zo’n AutoMaatje rit
Planner Lely Hitijahubessy legt uit: “Iemand die een rit wil reserveren kan met ons bellen. Elke werkdag tussen 10.00 – 12.00 uur op telefoonnummer 035 – 694 74 55. Het is wel handig wanneer men 2 dagen van tevoren belt. Dan hebben we de tijd om een vrijwilliger te vinden.”

Wethouder Geert-Jan Hendriks en mevrouw Hanjonides.