Muiden/Muiderberg

Versa Welzijn heeft in Muiden Buurtkamer De Kazerne.

Op diverse locaties in Muiden, waaronder Buurtkamer De Kazerne, organiseren we activiteiten, zie daarvoor Cursussen en Activiteiten.

Vrijwilligers gezocht

Versa organiseert veel activiteiten voor inwoners van Muiden en Muiderberg. We kunnen dat niet zonder vrijwilligers. Wilt u zich inzetten voor de inwoners van Muiden en Muiderberg, word dan vrijwilliger bij Versa Welzijn. Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers!

Voor de volgende activiteiten zoeken wij vrijwilligers:

  • Op donderdagochtend is er in de kazerne in Muiden een koffie-inloop. We beginnen om 09.30 uur tot 12.00 uur. Veel mensen komen voor gezelligheid een kopje koffie drinken, het nieuws wordt uitgewisseld, soms worden er spelletjes gedaan. We zijn op zoek naar een gastvrouw of –heer die ons helpt bij deze gezellige ochtend.
  • In het voorjaar start Versa in Muiden en Muiderberg met AutoMaatje. Met  AutoMaatje vervoeren vrijwilligers hun minder mobiele plaatsgenoten tegen een geringe onkostenvergoeding. Versa organiseert dit samen met de ANWB. Doordat de ANWB al haar kennis, software, begeleiding, training en materiaal gratis beschikbaar stelt, kunnen we snel en zonder grote investeringen deze vervoerservice opzetten. Mensen zo lang mogelijk mobiel houden en laten deelnemen aan het sociaal maatschappelijk verkeer is de reden Versa en ANWB deze vervoerservice heeft opgezet.
    Voor het project AutoMaatje zoeken we telefoonvrijwilligers, chauffeurs, een coördinatoren.

  • In Muiden en Muiderberg wonen veel ouderen die zich eenzaam voelen en weinig sociale contacten hebben. Juist voor deze mensen zoeken we ‘maatjes’. Maatjes ondersteunen bij allerlei dingen en helpen ouderen. Denkt u bijvoorbeeld aan samen wandelen, af en toe een spelletje doen, even meegaan naar de dokter. Met slechts een paar uurtjes per week kunt u het verschil maken in het leven van eenzame ouderen.

Kom eens vrijblijvend praten over uw mogelijkheden om vrijwilliger te worden. Mail naar mwolfkamp@versawelzijn.nl