Emotionele ondersteuning

Individuele gesprekken

Onze sociaal werkers/wonen-welzijn-mantelzorg kunnen u informeren en adviseren: zij zijn op de hoogte van regelingen en voorzieningen waar u als mantelzorger gebruik van kunt maken. Zij zijn er ook om naar uw verhaal te luisteren. U kunt bijvoorbeeld bij hen terecht om uw zorgen te delen, uw verdriet te uiten of uw boosheid en frustraties kwijt te kunnen. Een gesprek kan eenmalig zijn, maar we kunnen ook gedurende een langere periode contact met u houden.

Bemiddeling en verwijzing

Vaak zullen wij u zelf van dienst kunnen zijn. Mochten wij toch niet in staat zijn om u te helpen, dan bemiddelen wij bij andere organisaties in de regio of verwijzen wij u door.

Versterken sociaal netwerk

Mantelzorgers raken vaak in een isolement als de mantelzorg intensief is en lang duurt. Door te kijken naar het eigen netwerk van de mantelzorger kan in kaart gebracht worden waar of bij wie de mantelzorger hulp kan vragen, afhankelijk van zijn of haar behoefte. Met de hulp van een sociaal werkers/wonen-welzijn-mantelzorg kunt u uw eigen sociale netwerk versterken.

Nazorg

Als de mantelzorger geen mantelzorger meer is, omdat de persoon voor wie hij of zij zorgde is overleden, dan laten wij u niet in de steek. Het valt soms niet mee om deze vaak intensieve periode af te sluiten. Wij willen u daar graag bij helpen als u daar behoefte aan heeft. U kunt nog een periode van een half jaar gebruik maken van ons aanbod, afhankelijk van uw eigen wensen.

Contact met andere mantelzorgers

Als mantelzorger kunt u veel steun hebben aan contacten met andere mantelzorgers. Ook kunt u onderling informatie en ervaringen uitwisselen.

Meer informatie en aanmelden

Wilt u meer informatie over wat Versa Welzijn voor u kan betekenen of een gesprek aanvragen met een sociaal werker/wonen-welzijn-mantelzorg? Neem dan gerust contact met ons op. 

Tel: (035) 623 11 00 (werkdagen 8.30 – 17 u
E-mail: info@versawelzijn.nl
http://www.twitter.com/@VersaMantelzorg

 

Foto’s: MantelzorgNL

Kunnen wij je helpen?