Positief opvoeden voor gescheiden ouders

Cursus Family Transitions

Vindt u het moeilijk om de draad weer op te pakken na de scheiding? En om te gaan met de stress die de scheiding met zich meebrengt? Vraagt u zich af hoe u uw kind op een positieve manier kunt helpen om te gaan met de gevolgen van de scheiding? En hoe u beter kunt communiceren met uw ex-partner, zodat conflicten zoveel mogelijk worden opgelost? De cursus Family Transitions helpt u om hier op een positieve manier mee om te gaan.

Hoe gaat het in zijn werk?

De cursus bestaat uit 9 wekelijkse bijeenkomsten van 2 uur; 2 persoonlijke telefonische consultaties en een terugkombijeenkomst. U volgt de cursus samen met 10 tot 12 andere gescheiden ouders.
Tijdens deze bijeenkomsten wordt gebruik gemaakt van filmpjes van praktijksituaties. Ook krijgt u een praktisch werkboek (inclusief ontspannings-cd), waarmee u vanaf de eerste bijeenkomst thuis aan de slag gaat.

Leerdoelen

In de eerste 5 bijeenkomsten leert u vaardigheden over het omgaan met de veranderingen als gevolg van de scheiding, het verwerken van emoties, het ontwikkelen van een eigen probleemoplossend vermogen en het hanteren van conflicten. Ook leert u om een goede balans tussen werk, gezin en ontspanning te vinden.

Na deze bijeenkomsten volgt de reguliere Triple P cursus (0-12 jaar of tieners), waarin u leert oorzaken van gedragsproblemen te herkennen, gewenst gedrag te stimuleren en om te gaan met ongewenst gedrag.

Voor welke ouders en opvoeders?

De cursus is voor gescheiden ouders met kinderen in de leeftijd van 0 t/m 12 jaar en voor gescheiden ouders van tieners (12 tot 16 jaar). Ex-partners worden, indien u zich beiden wilt aanmelden, niet in dezelfde groep geplaatst.

Kosten

Er zijn geen kosten aan deze cursus verbonden. U krijgt een werkboek.

Positief Opvoeden werkt!

Positief Opvoeden is meer dan 30 jaar geleden ontstaan in Australië. Het wordt ook wel Triple P genoemd: Positief Pedagogisch Programma. Het programma is gebaseerd op vele jaren van onderzoek naar de opvoeding en de ontwikkeling van kinderen en tieners. Inmiddels wordt het programma in veel landen over de hele wereld gebruikt en zijn er al veel opvoeders mee geholpen.

De cursus Positief Opvoeden is een samenwerking tussen OC Trompendael, Youké en Versa Welzijn.

Waar en wanneer

Kijk in onze database Cursussen en Activiteiten voor de eerstvolgende startdatum voor deze cursus.

Meer informatie en aanmelden

Versa Welzijn, 035 623 11 00, groepswerk@versawelzijn.nl of via het aanmeldformulier dat bij de cursus vermeld staat.