Peuter in zicht

Wat moet je doen als je kind een driftbui heeft? Of niet luistert? Of andere kinderen slaat? Alle ouders van peuters komen voor dit soort vragen te staan en zoeken naar een oplossing. Dat kun je alleen doen, maar ook samen met andere ouders in deze cursus.

Hoe gaat het in zijn werk?

De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten van 2 uur. Ervaren jeugdverpleegkundigen van Jeugd en Gezin Gooi en Vechtstreek en sociaal werkers van Versa Welzijn behandelen iedere bijeenkomst een thema. Zij geven hierbij antwoord op alle vragen van de cursisten. Aan de hand van filmbeelden zien cursisten hoe andere ouders opvoedsituaties oplossen. Ook kunnen zij eigen situaties en vragen in brengen. Gezamenlijk wordt dan geprobeerd hier een oplossing voor te vinden.

De thema’s zijn:

1. De ontwikkeling bij peuters.
2. Ondersteunen van je peuter en een veilige basis bieden.
3. Hoe stimuleer je de ontwikkeling van je kind?
4. Hoe kun je het gedrag van je peuter sturen?

Leerdoelen

In de cursus leren deelnemers hoe ze hun peuter beter kunnen steunen, stimuleren en sturen. Daarnaast wordt gewerkt aan het verkrijgen van inzicht in de ontwikkeling van de peuter en weten wat je wel en niet kunt verwachten van een kind van die leeftijd én hoe je hier mee om kunt gaan.

Voor wie?

Ouders/verzorgers van peuters van 2 tot 4 jaar die vragen of twijfels hebben over de opvoeding.

Kosten

U betaalt een eigen bijdrage van 30 euro.

Praktische informatie

De cursus vindt plaats in de avonduren. De cursus start bij voldoende belangstelling en wordt op afwisselende locaties in de regio Gooi en Vechtstreek gegeven.
Deze cursus wordt georganiseerd door Jeugd en Gezin Gooi & Vechtstreek. De begeleiding is in handen van medewerkers van Jeugd en Gezin Gooi en Vechtstreek en Versa Welzijn.

Informatie en aanmelden

Aanmelden voor deze cursus kan via Jeugd en Gezin Gooi & Vechtstreek .