Opvoeden & Zo

Opvoeden van kinderen is leuk, maar soms ook moeilijk. Iedere ouder heeft wel eens behoefte aan steun of advies. Wat doe je als je kind niet wil luisteren? Is het normaal dat ouders de hele dag politieagent moeten spelen? Hoe kun je er voor zorgen dat kinderen wat vaker leuke en aardige dingen doen? Dat zijn vragen die centraal staan tijdens de cursus Opvoeden & zo.

Hoe gaat het in zijn werk?

De cursus bestaat uit 6 bijeenkomsten van 2 uur. De groep bestaat uit minimaal 7 en maximaal 12 deelnemers. Tijdens de cursus kijken deelnemers naar filmbeelden van (herkenbare) dagelijkse opvoedsituaties. Zo krijgen ze te zien hoe ouders hun kinderen prijzen, verbieden en straffen en wat het effect is. Daarnaast krijgt men tips over belonen en straffen. Deelnemers kunnen met andere ouders praten over opvoeden en zullen ervaren dat ze niet de enige zijn die zich soms onzeker voelen over de opvoeding van kinderen. Na iedere bijeenkomst krijgen de deelnemers folders met praktische tips en kunnen ze thuis aan de slag om het geleerde direct in de praktijk te brengen

Programma

Bijeenkomst 1. Aandacht geven en prijzen
Bijeenkomst 2. Verbieden en nee zeggen
Bijeenkomst 3. Straffen. Hoe werkt dit in de praktijk?
Bijeenkomst 4. Negeren
Bijeenkomst 5. Apart zetten
Bijeenkomst 6. Alles op een rij en afsluiting

Leerdoelen

Met deze cursus leren ouders beter om te gaan met dagelijkse opvoedsituaties. Ouders leren op een positieve manier om te gaan met hun kind: hoe ze gewenst gedrag van kinderen kunnen stimuleren en ongewenst gedrag kunnen corrigeren. Zo kunnen spanningen worden voorkomen en wordt de sfeer in huis prettiger!

Voor wie?

Voor ouders/verzorgers van kinderen tussen 3 en 10 jaar.

Kosten

U betaalt een eigen bijdrage van 45 euro.

Praktische informatie

De cursus vindt plaats in de avonduren van 20:00-22:00. De cursus start bij voldoende belangstelling en wordt op afwisselende locaties in de regio Gooi en Vechtstreek gegeven.
Deze cursus wordt georganiseerd door Jeugd en Gezin Gooi & Vechtstreek. De begeleiding is in handen van medewerkers van de Jeugd en Gezin Gooi en Vechtstreek en Versa Welzijn.

Informatie en aanmelden

Aanmelden voor deze cursus kan via Jeugd en Gezin Gooi & Vechtstreek .