Cursussen voor kinderen

Rots en Water – weerbaarheidstraining 

Rots en water is een weerbaarheids- en antipestprogramma voor jongens en meiden van de basisschool (elke training heeft een andere leeftijdsgroep). Het programma is gericht op het vergroten van communicatie- en sociale vaardigheden en het voorkomen/verminderen van problemen zoals pesten, conflicten en meeloopgedrag. De termen rots en water staan voor standvastig en flexibel. Door oefeningen leren we kinderen mentale en sociale vaardigheden. Thema’s die behandeld worden zijn bijvoorbeeld zelfbeheersing, zelfreflectie en zelfvertrouwen.
De training wordt aangeboden in een kleine groep van minimaal 6 en maximaal 12 kinderen. De training duurt 8 lessen.

Aanmelden en meer informatie
Hilversum: Jet van der Wal, 06 13 96 59 81, jwal@versawelzijn.nl
Gooise Meren: Nicole Wendt, 06 13 96 65 25, nwendt@versawelzijn.nl

Zie ook: Cursussen en Activiteiten  

Startdata Rots en Water Hilversum 2022-2023 (kinderen uit postcode 1221 en 1223 hebben voorrang):

Piep zei de muis club 4 – 8 jr

De ‘PIEP ze de muis club’ is ontwikkeld voor kinderen van 4-8 jaar die extra steun kunnen gebruiken omdat ze thuis of in hun directe omgeving veel meemaken op het gebied van stress en spanningen. Bijvoorbeeld als een ouder ernstig ziek wordt of depressief is, of er sprake is van een scheiding, ruzie of geweld. Andere voorbeelden waar je aan kunt denken: als iemand komt te overlijden of bij een ernstig ziek broertje of zusje. Er zijn 14 bijeenkomsten voor de kinderen en 4 bijeenkomsten voor de ouders (optioneel).

Aanmelden en meer informatie
Gooise Meren: José de Groot, 06 139 65 691, jgroot@versawelzijn.nl of Nicole Wendt, 06 13 96 65 25, nwendt@versawelzijn.nl

Zie de website van Arkin Jeugd en Gezin 
Zie ook: Cursussen en Activiteiten 

Doe Praat groep 8-12 jr

De Doe Praat groep is voor kinderen van 8 tot 12 jaar die te maken hebben (of hebben gehad) met stress en spanningen thuis. Dit kan komen doordat een ouder psychisch ziek is of niet lekker in zijn of haar vel zit, verslaafd is of als er bijvoorbeeld sprake is van een scheiding met veel ruzie thuis. In de Doe Praat groep bespreken we verschillende thema’s in 9 bijeenkomsten van 1,5 uur. We geven op een leuke en fijne manier uitleg over de spanningen of eventuele ziekte die bij ouder(s) speelt. Kinderen krijgen de kans om te zien dat ze niet de enige zijn die thuis iets meemaken en leren dat ze hier niks aan kunnen doen. Kinderen geven vaak aan dat het zo prettig is om te praten met kinderen die ook spanningen thuis mee hebben gemaakt. In iedere bijeenkomst praten we even met elkaar maar gaan we vooral veel (leuke) dingen doen. De kinderen ontvangen een Doe Praat-map met leuke thuisopdrachten en extra informatie over de besproken thema’s.

Aanmelden en meer informatie
Zie de website van Arkin Jeugd en Gezin  
Zie ook: Cursussen en Activiteiten 

 

Kunnen wij je helpen?