Activiteiten in Bussum

Het kinderwerk van Versa Welzijn in Bussum organiseert diverse leuke, sportieve en leerzame activiteiten. Zowel in het wijkcentrum als in de omliggende wijken bieden we interessante activiteiten. Er zit altijd wel iets bij wat bij je past!

Zelf een activiteit zoeken in de database

In onze database Cursussen en Activiteiten vindt u alle kinderactiviteiten van Versa Welzijn en activiteiten die derden organiseren in onze wijkcentra.

Speel-mee-ochtend (peuters)

Iedere maandagochtend kunnen ouders en hun kinderen van 18 maanden tot 4 jaar komen spelen in Wijkcentrum Uit-Wijk. Uw kind leert spelen met andere kinderen en u heeft de kans om ouders te ontmoeten met kinderen van dezelfde leeftijd. 

OpStap(je) (2-6 jaar)

Klik voor meer informatie hier.

Kidsclub Uit-Wijk (4-12 jaar)

Iedere woensdag en vrijdag organiseert het kinderwerk samen met stagiair(e)s (ROC en Hogescholen) en vrijwilligers (inwoners Bussum) veel creatieve- en sportieve activiteiten voor kinderen in Wijkcentrum Uit-Wijk. Tevens spelen we onder begeleiding buiten op het speelplein, in de natuur en op speelplaatsen in de wijk. Alle kinderen tussen de 4 en 12 zijn welkom. Kinderen beslissen mee over de activiteiten van de Kidsclub.

Kidsleesclub

Extra lees- en leerondersteuning voor kinderen uit groep 3 t/m 8 in samenwerking met basisscholen uit Bussum, zie Leesproject-Bussum. Deelname aan de Kidsleesclub gebeurt via doorverwijzing van de juf en meester op school. Ook hulp bij het maken van een werkstuk of bij het rekenen is zeker mogelijk. Er wordt gewerkt met individuele aandacht, met 1 vrijwilliger op 1 leerling. Een periode van ondersteuning duurt 10 weken.

Rots en Watertraining (8-12 jaar)

Weerbaarheidstraining voor jongens en meisjes waarbij het stevig staan, gronden, en een lage ademhaling, centreren, centraal staan. Met fysieke oefeningen wordt er lichaamsbewustzijn gecreëerd dat de basis is voor zelfbewustzijn en zelfvertrouwen. Thema’s als pesten, grenzen aan geven, lichaamshouding en oogcontact worden geoefend (leren door doen en ervaren) en besproken (leren door zelfreflectie en gesprek).

Ondersteuning

Kinderwerk Bussum organiseert ook activiteiten voor kinderen en gezinnen die extra ondersteuning kunnen gebruiken, zoals een gratis kledingbeurs of het faciliteren van gratis meubels en huishoudelijke spullen. Ook worden ouders ondersteund en versterkt bij het geven van huiswerkbegeleiding aan hun kind. Heeft u interesse daarvoor? Neem contact op met de kinderwerker.
Zie ook Opvoedingsondersteuning en Ondersteuning voor kinderen

Vakantieactiviteiten

In de herfst-, voorjaar- en meivakantie wordt er veel georganiseerd voor kinderen van 4-12 jaar. Zowel in het wijkcentrum als in de wijk en natuur worden er creatieve en sportieve activiteiten aangeboden die meestal gratis zijn. Via de website, facebook, whatsapp en krant kunt u actuele informatie daarover vinden.

Buitenspeeldag

Elk jaar vindt er de jaarlijkse Buitenspeeldag plaats ergens in Bussum Zuid. Een groot spektakel met luchtkussen, activiteit, sport en veel spel. De entree is gratis en iedereen is welkom.

Kids Clean Up Day

Iedere jaar trommelen we kinderen en ouders op om hun eigen straat en wijk schoon te maken en rommel op te ruimen. Dat doen we samen met Gooise Meren Afvalvrij, het GAD en Samen Sneller Duurzaam. Wilt u eens uw eigen straat of buurt schoon geprikt hebben en afvalvrij te zien? Nodig ons uit en wij komen naar u toe!

Meer informatie

Nicole Wendt
06 139 66 525
nwendt@versawelzijn.nl of kinderwerkbussum@versawelzijn.nl

Volg het kinderwerk in en om Uit-Wijk op Facebook: Kinderwerk Bussum

 

 

Kunnen wij je helpen?