(Ambulant) Jongerenwerk

Heb je problemen die je niet thuis of op school kunt bespreken? Heb je vragen over bijvoorbeeld alcohol, drugs of relaties? Wil je een leuke activiteit voor in je wijk organiseren? Met al dat soort vragen en nog veel meer, kun je terecht bij de sociaal werker/jongerenwerk.  Je vindt de sociaal werkers/jongerenwerk op straat bij jou in de wijk of in het jongerencentrum.

Het jongerenwerk helpt jongeren tussen de 11 en 21 met allerlei vragen of problemen. Sociaal werkers/jongerenwerk zijn goed op de hoogte van wat er speelt bij jongeren. Ze vinden niets gek of raar, dus je kunt ze al je vragen stellen.  Ze kunnen je coachen als je problemen hebt. Sociaal werkers/jongerenwerk kunnen je begeleiden naar een opleiding of (vrijwilligers)werk. Ook kennen ze de organisaties in de regio. Als dat nodig is kunnen ze je dus doorverwijzen naar bijvoorbeeld de verslavingszorg, het maatschappelijk werk of schuldhulpverlening.

Activiteiten

Het jongerenwerk helpt ook jongeren die een leuke activiteit willen organiseren. Dit kan in het jongerencentrum of ergens anders. De sociaal werker/jongerenwerk kan je ondersteunen bij het werven van fondsen, het zoeken van een geschikte locatie of het zoeken van publiciteit. Er is veel mogelijk! Doordat jongeren zelf met ideeën voor activiteiten komen, sluiten activiteiten altijd goed aan op de wensen van de lokale jeugd.

Bruggen bouwen

Sociaal werkers/jongerenwerk richten zich niet alleen op de jongeren zelf. Ze onderhouden ook contacten met buurtbewoners, winkeliers, scholen, de gemeente, sportverenigingen en andere instanties die met jongeren werken. Zo creëren we kansen voor jongeren en helpen hen de weg te vinden. Organisaties die zich zorgen maken over een jongere, kunnen dit delen met de sociaal werker/jongerenwerk, die in gesprek zal gaan met desbetreffende jongere. Door vroege signalering kunnen grotere problemen later worden voorkomen.

Voor ouders

Ook opvoeders die te maken hebben met problemen van hun kind mogen bij de sociaal werker/jongerenwerk aankloppen voor advies. Dankzij de vele contacten kunnen ze ouders snel met de juiste personen in contact brengen, bijvoorbeeld met het schoolmaatschappelijk werk of Jeugd en Gezin.

Meer informatie

Wil je een keer praten met de sociaal werker/jongerenwerk bij jou in de wijk? Loop dan eens binnen in het jongerencentrum of neem contact op per email, telefoon of What’s app.

Eemnes:

Blaricum:

Laren:

Hilversum:

Huizen:

Bussum:

Naarden:

Muiden/Muiderberg:

Weesp:

In Wijdemeren is geen jongerenwerk van Versa Welzijn.

Per 1 januari 2017 voert Versa Welzijn het jongerenwerk in Amersfoort Vathorst en Hooglanderveen niet meer uit. Kijk voor meer informatie op www.indebuurt033.nl.

Vragen en interviews
Voor vragen over jongeren en openbare orde en veiligheid in Hilversum: Jennifer Wijkmans, jwijkmans@versawelzijn.nl/ 06 13 08 61 74.

Kunnen wij je helpen?