Maatschappelijk werk

Blijf er niet mee zitten. Kom praten over je probleem!

Heb je problemen en weet je niet hoe je deze kunt oplossen, blijf daar niet meezitten.
Neem contact op met het Algemeen Maatschappelijk Werk van Versa Welzijn. Wij ondersteunen je bij het aanpakken van je problemen wanneer je zelf niet meer weet hoe je dat zou kunnen doen, of waar je moet beginnen.

Wat doet het maatschappelijk werk?

Je krijgt vertrouwelijke ondersteuning en hulp van professioneel opgeleide en ervaren hulpverleners. Zij helpen je op weg met wat je nodig heeft om je problemen aan te pakken en de regie over je leven te krijgen.
Nadat je je hebt aangemeld, bekijk je samen met de sociaal werker/maatschappelijk werker hoe je het beste geholpen kunt worden. Het algemeen maatschappelijk werk biedt zowel individuele ondersteuning als relatie- en gezinsgesprekken. Eén gesprek kan al genoeg zijn, maar vaak zijn meerdere contacten noodzakelijk om tot veranderingen te komen. Ook een cursus, gespreksgroep of training behoren tot de mogelijkheid. Er wordt altijd maatwerk geboden; met een breed scala aan methodieken wordt aangesloten bij jouw doelen, wensen en mogelijkheden.

Voor welke problemen?

Met welk probleem je ook zit, voor alles geldt: laat problemen niet te hoog oplopen, kom er liever tijdig over praten! Het maatschappelijk werk is er voor jongeren en volwassen met bijvoorbeeld:

  • Weinig zelfvertrouwen en moeite om voor zichzelf op te komen;
  • Relatieproblemen met partner, ouders of vrienden;
  • Moeite bij de verwerking van verlies, seksueel misbruik of discriminatie;
  • Vragen over gezondheid en leren leven met langdurige ziekte of handicap;
  • … en nog veel meer.

Kijk bij welke vragen het maatschappelijk werk nog meer kan helpen.

Afspraak maken

Voor meer informatie of het maken van een afspraak in jouw woonplaats, kun je op werkdagen contact met ons opnemen via:  (035) 623 11 00 (m.u.v. vrijdag 13.00 – 13.30 uur).

Kosten en praktische zaken

Er zijn voor jouw geen kosten verbonden aan een afspraak met het maatschappelijk werk.

Cursussen en gespreksgroepen

Naast individuele hulpverlening organiseren we (soms samen met andere organisaties) verschillende gespreksgroepen en trainingen. In een groep ontmoet je andere mensen die met hetzelfde probleem zitten. Dit biedt herkenning en steun.

Wij bieden ook schoolmaatschappelijk werk.

Noodgevallen
Buiten kantooruren kun je 24 uur per dag voor een vertrouwelijk gesprek bellen naar De Luisterlijn telefoon 088 0767 000, www.deluisterlijn.nl

Kunnen wij je helpen?