JEJO

JEJO – Jij En Je Ontwikkeling – is een nieuw (lokaal) project voor schoolgaande jongeren in Hilversum die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Met JEJO krijgen jongeren de mogelijkheid om het tij op een positieve manier te keren en te groeien in zelfvertrouwen en motivatie!

Wat bieden we?

  • Huiswerkbegeleiding 12-18 jaar: leren plannen, meer discipline (op tijd komen/afmelden), zorgen voor je spullen (incl. agenda), een rustige plek, vrienden maken, respect voor elkaar. Bonus: na het huiswerk gezelligheid in jongerencentrum De Mix.
  • Sportactiviteiten: als jongeren in een sportgroepje meedoen en daar zich beter in voelen, merken ze dat dit ook effect heeft op andere problemen. Ze worden sterker en durven meer voor zichzelf te kiezen.
  • Workshops: onze culturele en educatieve activiteiten geven de jongere ruimte voor talentontwikkeling.
  • Individuele coaching (mentorprogramma): als een jongere dit wil, krijgt hij een coach (m/v) om elke week mee te babbelen en iets gezelligs mee te doen. Bijvoorbeeld een balletje trappen, winkelen, thee drinken of wandelen. Deze coach biedt een luisterend oor en kan met een vraag of opmerking de jongere helpen er achter te komen wat voor hem/haar belangrijk is in het leven. Resultaat: meer zelfsturing ervaren en meer motivatie/energie.
  • Ouderprogramma: een jongere kan zich het beste ontwikkelen als ook zijn/haar omgeving begrip heeft en steun biedt! Ouders verdienen positieve tips, steun, info en raad bij hun taak de jongere te ondersteunen/stimuleren. Bij onze ouderbijeenkomsten vinden ouders naast positieve bekrachtiging van hun ouderschap ook ondersteuning (workshops en voorlichting) en de nodige herkenning (contact met andere ouders, uitwisselen ervaringen).

Kies JEJO

Ons doel is dat alle Hilversumse jongeren bij wie het niet lekker loopt, zich aansluiten bij ons project. Door te kiezen voor deelname krijgen ze de nodige ondersteuning om na een jaar zelfstandig en met een repertoire aan opgebouwde skills met zelfvertrouwen hun verdere loopbaan ontwikkelen. Wij verwachten hiermee de zelfregie van de jongeren te vergroten.

Waarom JEJO?

Bij een groot aantal jongeren in o.a. Hilversum-Oost bestaat het gevaar van voortijdig schoolverlaten of veel verzuim. Het is belangrijk om schooluitval vroegtijdig aan te pakken. Jongeren zonder startkwalificatie hebben meer moeite om aansluiting te vinden op de arbeidsmarkt en lopen een groter risico om bij criminele activiteiten en overlast-gevende samenscholingen betrokken te raken. Mensen zonder een startkwalificatie hebben ook hogere zorgkosten.

Met JEJO kunnen jongeren de voordelen ervaren van een gezondere leefstijl (sport en spel, contact met andere jongeren) – en natuurlijk van een positievere mindset! We voorkomen dus ook gezondheidsklachten en onvrede later.

Meer informatie en aanmelden

Neem contact op met JEJO voor leuke activiteiten, sportactiviteiten, coaching, huiswerkbegeleiding en meer. We hopen dat alle Hilversumse jongeren ons weten te vinden die wel een steuntje in de rug en/of leuke (sociale) ervaringen kunnen gebruiken!

Chakir El Allachi, coördinator JEJO

tel. of app Chakir 06 30 21 74 39
E-mail: jejoproject@versawelzijn.nl
Instagram: jejo_project

Mert Kilickaya, Jongerenwerker
& Ontwikkelaar JEJO 

 

 

Locaties: Jongerencentrum De Mix, Wijkcentrum St. Joseph in Hilversum

Vul hier uw gegevens in als u meer informatie wilt over JEJO of een kind/leerling wilt aanmelden voor JEJO. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op:

Contactformulier JEJO - Hilversum

 

 

Kunnen wij je helpen?