Van onmacht naar kracht – gespreksgroep voor mishandelde vrouwen

Waarom is mij dit overkomen? Waarom ben ik nog zo met hem bezig? Hoe krijg ik weer vertrouwen in mezelf en in andere mensen? Deze vragen kunnen spelen bij vrouwen die door hun partner zijn mishandeld of nog worden mishandeld. Deze gespreksgroep biedt deelneemsters de ruimte om met deze vragen aan de slag te gaan en hun eigen kracht te ontdekken.

Hoe gaat het in zijn werk?

De cursus bestaat uit 12 wekelijkse bijeenkomsten van elk tweeënhalf uur. De groep bestaat uit 6 tot 10 vrouwen en wordt begeleid door twee sociaal werkers/maatschappelijk werk. Er wordt gewerkt met spelvormen, oefeningen, theorie en huiswerkopdrachten.

De onderwerpen die aan bod kunnen komen zijn:

  • Hoe geef ik duidelijk mijn grenzen aan?
  • Zicht krijgen op mijn relaties: op wat voor een partner val ik?
  • Hoe ga ik om met spanningen en hoe houd ik mezelf overeind?
  • Hoe voorkom ik dat het opnieuw gebeurt?
  • Hoe kan ik mijn nare ervaringen verwerken?
  • Hoe ga ik om met gevoelens van schuld en schaamte?

Naast deze onderwerpen is er ook ruimte voor onderwerpen die de deelneemsters belangrijk vinden en met elkaar willen bespreken.

Leerdoelen

Het doel van deze gespreksgroep is inzicht te krijgen in het gebeurde; leren voorkomen dat het opnieuw gebeurt en een begin maken met verwerking.

Voor wie?

Vrouwen die gedurende een langere of kortere periode door hun partner geestelijk, lichamelijk en/of seksueel zijn mishandeld of nog worden mishandeld.

Kosten

De cursussen worden gesubsidieerd door de gemeenten in de regio. U betaalt zelf een bijdrage van € 45,- voor het cursusmateriaal.

Startdatum en locatie

Deze cursus wordt aangeboden op verschillende locaties in de regio Gooi en Vechtstreek. De cursus wordt ingepland na voldoende aanmeldingen. Kijk in onze database Cursussen en Activiteiten voor de eerstvolgende startdatum voor deze cursus.

Meer informatie en aanmelden

Versa Welzijn, 035 683 01 54, groepswerk@versawelzijn.nlof via het aanmeldformulier dat bij de cursus vermeld staat. 

 banner-blauw-vervolgpagina-170x200


Zou u willen aangeven uit welke woonplaats u komt?
Dit helpt ons om u van de juiste informatie te voorzien.