Echtscheiding en nu verder op eigen kracht

Voelt u zich schuldig, boos of verdrietig over uw scheiding? Heeft u weinig vertrouwen in een nieuwe relatie? Vindt u het moeilijk om dingen alleen te ondernemen en merkt u dat de houding van vrienden anders is? Maakt uw ex u zwart bij anderen? Wilt u hierover praten met anderen die hetzelfde meemaken? Dan is deze cursus iets voor u.

Hoe gaat het in zijn werk?

De cursus bestaat uit zes bijeenkomsten van elk tweeënhalf uur. De groep bestaat uit 6 tot 12 deelnemers. De groep wordt begeleid door twee sociaal werkers/maatschappelijk werk.

Thema’s die aan bod komen zijn:

  • omgaan met gevoelens van kwaadheid, verdriet, eenzaamheid, schuld en intimiteit; 
  • opkomen voor je eigen wensen en behoeften in de omgang met ex-partner en familie; 
  • het ontwikkelen van een nieuw toekomstperspectief.

Leerdoelen

Het doel van de cursus is om u onder deskundige begeleiding een plek te bieden waar u met steun en herkenning van anderen kunt leren een start te maken met het verwerken van uw scheiding. Ook leert u op uw eigen kracht te vertrouwen.

Voor wie?

Iedereen die in een scheidingsproces zit of gescheiden is.  Wanneer u zich aanmeldt, vindt eerst een gesprek plaats om na te gaan of de cursus biedt wat u ervan verwacht.

Kosten

De cursussen worden gesubsidieerd door de gemeenten in de regio. U betaalt zelf een bijdrage van € 30,- voor het cursusmateriaal.

Startdatum en locatie

Deze cursus wordt aangeboden op verschillende locaties in de regio Gooi en Vechtstreek. De cursus wordt ingepland na voldoende aanmeldingen. Kijk in onze database Cursussen en Activiteiten voor de eerstvolgende startdatum voor deze cursus.

Meer informatie en aanmelden

Versa Welzijn, 035 683 01 54, groepswerk@versawelzijn.nl of via het aanmeldformulier dat bij de cursus vermeld staat.

 banner-blauw-vervolgpagina-170x200