Cursus uitkomen met inkomen

Boodschappen worden duurder, de energieprijzen stijgen, je ontvangt misschien onverwachte facturen en je moet keuzes maken in uitgaven! Hoe bewaar je kalmte en overzicht in deze tijd? Dat kun je leren in de cursus Uitkomen met inkomen.

Voor wie?

De groep is bestemd voor mensen die moeite hebben met rondkomen van het huidige inkomen. Je bent van goede wil, maar je voelt ook de druk van de maatschappij om mee te doen. Daardoor geef je misschien meer uit dan wenselijk.

Wat ga je leren?

Het doel van de groep is om jouw balans te vinden in de uitgaven en inkomsten. Daarbij krijg je ook inzicht in jouw eigen drijfveren en overtuigingen rondom geld.

In de groep bespreken we ervaringen en keuzes rondom het omgaan met geld. Je ontmoet anderen die ook vragen hebben over rondkomen. Dit biedt herkenning. Je biedt elkaar steun en je kunt tips uitwisselen. We stimuleren deelnemers hun eigen vragen in te brengen en hun eigen behoeften en wensen uit te spreken. De begeleiding biedt daar waar nodig of gewenst de ontbrekende informatie rondom omgaan met geld.

Onderwerpen die vaak aan de orde komen zijn:

  • Wat is sociale druk ?
  • Wat doet stress en schaamte over schulden met jou ?
  • Hoe maak je een overzicht van inkomsten en uitgaven per week, maand en jaar ?
  • Wat is het verschil tussen lenen en (be)sparen ?
  • Wat is er mogelijk aan wettelijke regelingen en toeslagen ?
  • Waar is online informatie te vinden ?

Soms komt er een gastspreker langs, bijvoorbeeld een medewerker van de afdeling Schuldhulpverlening van een gemeente die komt vertellen over minimaregelingen en de mogelijkheden van schuldhulp via de gemeente.

Hoe werkt het?

De groep kent 4 wekelijkse bijeenkomsten van 2 uur, en aansluitend 3 maandelijkse bijeenkomsten van 2 uur als follow-up.
Aantal deelnemers: 6 – 8 personen.
Begeleiding is in handen van maatschappelijk werkers Han Baeten en Trees Daas.

Kosten

Deelname is gratis.

Startdatum en locatie

Deze cursus wordt aangeboden op verschillende locaties in de regio Gooi en Vechtstreek. De cursus wordt ingepland na voldoende aanmeldingen.
Start eerstvolgende groep: woensdag 14 september 2022 (geef bij aanmelding jouw voorkeur op voor ochtendgroep 9.30-11.30 uur óf avondgroep 19.00-21.00 uur). Locatie: Larenseweg 30 in Hilversum.

Meer informatie en aanmelden

Trees Daas, 06 589 81 490, tdaas@versawelzijn.nl
Versa Welzijn, 035 623 11 00, groepswerk@versawelzijn.nl

 

 

Kunnen wij je helpen?