Corona

Lees hier meer over de dienstverlening van Versa Welzijn gedurende de coronaperiode:

Wij volgen de richtlijnen van het RIVM. Kijk voor meer info op: https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19

Bereikbaarheid Versa Welzijn algemeen
Versa Welzijn is gewoon telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag 8.30 tot 17.00 uur (vrijdagmiddag tussen 13.00 en 13.30 uur niet bereikbaar) op telefoonnummer (035) 623 11 00 en via info@versawelzijn.nl.

 • De peuterspeelzalen zijn sinds 11 mei weer open. 
 • Kinderwerk is actief in wijken met online contacten. Het kinderwerk is inmiddels voorzichtig gestart met buitenactiviteiten. In wijkcentra is de mogelijkheid voor individuele ondersteuning, distributie van knutseltasjes en starten na 11 mei kleine groepjes.
 • Het Steunouderproject gaat zoveel mogelijk door met in acht neming van de RIVM maatregelen.
 • De wijkcentra/jongerencentra zijn beperkt open.
 • Groepsactiviteiten zijn op sommige locaties mogelijk en altijd met inachtneming van de RIVM-richtlijnen.
 • Maatjesactiviteiten worden op maat aangeboden. Waar het kan, gaan maatjes op gepaste afstand en per telefoon door.
 • Ambulant jongerenwerk is in de meeste gemeenten online/digitaal actief, op straat zijn de jongerenwerkers in afgeslankte vorm actief.
 • Maatschappelijk werk en Wonen-, Welzijn- en Mantelzorgondersteuning gaat op gepaste afstand en per telefoon of online gewoon door. In een enkele situatie is sprake van reëel contact.
 • Voor minder mobiele inwoners bestaat in Huizen de mogelijkheid om op afroep gebruik te maken van de belbus.
 • Vanuit diverse wijkcentra kunt u zich aanmelden voor een maaltijdvoorziening. Neem hiervoor contact op met uw wijkcentrum en vraag naar het “Toffe Peren-diner”.
 • Bedrijfsmaatschappelijk werk en andere individuele dienstverlening vindt in de meeste gevallen nog alleen telefonisch of per mail plaats.

Bereikbaarheid en aangepaste dienstverlening Versa Welzijn in de diverse gemeenten:

Versa Vrijwilligerscentrale

Wil je helpen of heb je hulp nodig in de coronaperiode? Zie https://www.versavrijwilligerscentrale.nl/corona-vacatures en https://www.versavrijwilligerscentrale.nl/corona-initiatieven

Burenirritaties tijdens coronavirus?! 

Door de maatregelen vanwege het coronavirus zijn veel mensen, jong en oud, meer thuis dan anders. Er kunnen daardoor extra veel irritaties tussen buren ontstaan. Aanbellen bij de buren is in deze tijd niet altijd een verstandige optie. Wat nu? Buurtbemiddeling heeft 5 tips opgesteld: Tips Buurtbemiddeling in Coronaperiode.

Divers Corona

Op social media ontstaan verschillende initiatieven om (hulp)vraag en aanbod bij elkaar te brengen.

Het Help-je-buren kaartje
Het is juist nu belangrijk om naar iemand om te kijken die hulp of aandacht goed kan gebruiken. Dat kan door aanmelding bij Versa of door het Burenkaartje hier te downloaden en uit te printen en bij buren in de bus te doen

Stichting Maatjes-project in Gooi en Vechtstreek
Stichting Maatjes-project heeft tijdelijk de dienstverlening aangepast aan de lockdown periode. Dat betekent dat het Maatjesproject voornamelijk contact onderhoudt met deelnemers en vrijwilligers via bellen, beeldbellen en mailcontact. Lees er meer over in deze nieuwsbrief.

Verantwoord boodschappen doen voor een ander
Adviezen omtrent veilig boodschappen doen voor een ander:

 • Als u (milde) klachten ervaart, is het niet mogelijk om boodschappen te doen voor een ander.
 • Houd altijd afstand van elkaar en volg de hygiëne-richtlijnen van het RIVM.
 • Zet de boodschappen voor de deur en ga niet naar binnen bij iemand.
 • Haal vooraf contant geld op bij de hulpvrager en doe met dit geld de boodschappen. 
  Versa Welzijn raadt sterk af om geld voor te schieten of de pinpas van de hulpvrager mee te nemen.
 • Gebruik je gezond verstand en pas goed op jezelf en op een ander!
 • Mocht dit problemen geven voor de hulpvrager, neem dan even contact met ons op voor overleg.

Landelijke hulplijnen

De contacten met familie en vrienden staan op een laag pitje. Soms heb je de behoefte om te praten. Over wat je bezighoudt of omdat je al lang niemand meer gesproken hebt. Er bestaan ook verschillende landelijke hulplijnen die je dan kan bellen.

Rode Kruis Hulplijn
Deze telefoonlijn voor kwetsbaren is voor mensen in quarantaine en thuisisolatie. Zij kunnen er hun verhaal kwijt en advies of extra hulp vragen. Daarnaast kunnen vrijwilligers zich melden voor een Rode Kruis netwerk om anderen te helpen. Van maandag t/m vrijdag van 9.00 -21.00 en op zaterdag van 10.00-16.00: 070 – 44 55 888 of kijk op https://www.rodekruis.nl/

#eentegeneenzaamheid
Op de website www.eentegeneenzaamheid.nl kunt u diverse tips lezen hoe je anderen kunt helpen in tijden van Corona.

ANBO-telefoonlijn
Deze ouderenbond heeft een speciale ANBO-telefoonlijn geopend voor ouderen die zich zorgen maken of graag een praatje willen maken. Elke dag van 9.00 tot 21.00 uur bereikbaar op telefoonnummer 0348-46 66 66.

KBO-PCOB-infolijn
Deze ouderenbond heeft een speciale Ouderen-Infolijn opgezet. Voor al uw corona-vragen, een luisterend oor of een praatje. Maar ook of overleg en (kleine) afdelingsbijeenkomsten door kunnen gaan.
Van maandag t/m vrijdag bereikbaar op telefoonnummer 030 – 34 00 600.

Omroep MAX en de Luisterlijn
Zij vragen in een campagne aandacht voor eenzaamheid, angst en zorgen door Coronamaatregelen. De Luisterlijn is dag en nacht bereikbaar. Iedereen die zich alleen voelt, zorgen maakt of ligt te piekeren kan terecht. 1.500 getrainde vrijwilligers zitten het hele jaar door, elke dag van de week klaar met een luisterend oor of voor een goed gesprek. 24 uur per dag 0900-0767 of kijk op de website van de Luisterlijn

Mantelzorg
Mantelzorg NL is de landelijke vereniging voor iedereen die zorgt voor een naaste. Op de website www.mantelzorg.nl kunt u veel informatie vinden. Ook over het corona virus. Ze zijn ook telefonisch bereikbaar op 030 – 760 60 55 of via de e-mail mantelzorglijn@mantelzorg.nl

Landelijk overzicht corona-maatregelen rond armoede en schulden
https://martijnschut.blog/2020/03/19/corona-maatregelen-rond-armoede-en-schulden/

Hulp met computers, tablet, telefoon

Helpdesk Welkom Online: deze gratis helpdesk van het Ouderenfonds is speciaal opgezet vanwege het coronavirus. Zij organiseren dit samen met VodafoneZiggo omdat online contact nu nog belangrijker is. U krijgt er telefonische hulp voor online en digitale vragen. Denk aan uitleg over videobellen en contact houden via social media. Maar ook hoe u online spelletjes speelt met anderen.
U kunt de Helpdesk Welkom Online telefonisch bereiken op werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur op 088 344 2000.

Bibliotheek Gooi en meer online geopend

Leden kunnen gewoon doorlezen met ons aanbod e-books en de Luisterbiebapp. Ook aan niet-leden is gedacht: het aanbod op de Luisterbiebapp is uitgebreid met titels voor iedereen, jong en oud.
Lees hier de meest recente nieuwsbrief.
Meer informatie op de website van bibliotheek Gooi en Meer

Meer info over ouderschap en corona 

Informatie over coronavirus

Veel informatie over corona is te vinden op RIVM website (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) : https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19 . Ook te bereiken op telefoonnummer 0800 –1351 tussen 8.00 -22.00 uur.

Daarnaast heeft de GGD Gooi en Vechtstreek veel informatie op hun website www.ggdgv.nl. Ook kun je de GGD telefonisch bereiken op nummer 035 692 64 00. Maandag t/m vrijdag van 8.30 – 17.00 en in het weekend van 10.00 – 14.00.

Huisartsenpost telefoonnummer 088 1309600 (opent om 17.00 uur)

Bewegen in huis

Elke werkdag op NPO 1 om 10.15 uur meedoen met Nederland in beweging. Een kwartiertje bewegen, met of zonder stoel. Komt het tijdstip niet uit dan kun je het programma terugvinden via Terugkijken.

Voorlichtingsmaterialen Corona-virus voor asielzoekers en statushouders/andere nieuwkomers

Pharos ontwikkelde in samenwerking met Thuisarts.nl van NHG een informatiekaart over het nieuwe Coronavirus (covid-19). Deze kaart beantwoordt de meest basale en belangrijkste vragen over het Coronavirus op een zo begrijpelijk mogelijke manier, met beelden. De informatiekaart is beschikbaar in de volgende acht talen en heeft nu ook een voorleesfunctie: Arabisch, Chinees, Engels, Farsi, Pools, Papiaments, Somalisch, Tigrinya en Turks.