Energy at work

‘Energy@Work’ 

Vergroten vitaliteit van medewerkers is een win-win situatie

Steeds meer organisaties besteden aandacht aan de ontwikkeling van een vitaliteitsbeleid, bedoeld om werknemers fysiek, mentaal en emotioneel in betere conditie te brengen. Dat is ook niet zo vreemd als u bedenkt dat vitaliteitsprogramma’s op de lange termijn veel meer opleveren dan beleid puur gericht op het verlagen van het ziekteverzuim.

Het verlagen van het ziekteverzuim is namelijk vaak gericht op korte termijn en van toepassing op een relatief kleine groep werknemers. Met een vitaliteitsprogramma wordt een veel grotere groep bereikt en zijn de resultaten voor de organisatie aanzienlijk groter. Denk bijvoorbeeld aan een duurzamere inzetbaarheid van werknemers, een hogere productiviteit en meer werkplezier.

Vitaliteitstrajecten

Het bedrijfsmaatschappelijk werk van Versa Welzijn biedt naast individuele begeleiding ook trajecten waarbij vitaliteit van de werknemer voorop staat. Met een uitgebreid programma van trainingen, workshops en individuele coaching krijgen werknemers de handvaten aangereikt om gericht aan de slag te gaan met het vergroten van de eigen vitaliteit.

Wat levert het op?

Het vitaliteitsprogramma levert niet alleen de medewerker maar ook de werkgever verschillende voordelen op. De medewerker is in staat om veel energieker de werkdag te starten én af te sluiten. Hierdoor heeft men meer plezier in het werk en dit levert weer een belangrijke bijdrage aan een duurzame inzetbaarheid.

De belangrijkste voordelen kunnen als volgt worden samengevat:

voor u als werkgever                      

voor u als werknemer

energieke en fitte medewerkers      

meer energie voor werk & privé

betere teamspirit                              

beter omgaan met stress/ werkdruk

duurzame inzetbaarheid                  

met meer plezier aan het werk

Voor individuele werknemer en teams

Energy@work is uitermate geschikt voor teams die met elkaar aan meer vitaliteit op de werkvloer willen werken. Iedere werknemer krijgt een eigen vitaliteitsplan dat volledig is afgestemd op zijn of haar persoonlijke situatie. In de praktijk zien we dat collega’s die elkaar motiveren door ervaringen uit te wisselen een uiterst effectieve aanvulling is op onze persoonlijke coaching: goed voorbeeld doet goed volgen. En het is een krachtige vorm van teambuilding!

Energy@Work bestaat uit 3 onderdelen die ook los van elkaar kunnen worden ingezet

  1. Persoonlijke intake & individuele coaching Een uitgebreide analyse van de mate van vitaliteit. Naast voeding en beweging wordt ook de mentale conditie onder de loep genomen. Op basis hiervan wordt een persoonlijk plan van aanpak opgesteld.
  2. Workshops energiemanagement In korte tijd inzicht krijgen in wat energie kost en wat energie geeft. We staan stil bij de invloed van voeding, beweging en ontspanning op vitaliteit.
  3. Voedingsspeedsessie – in 30 minuten een persoonlijk advies Een speedsessie is los af te nemen voor iedere werknemer en zorgt voor inzicht in wat het huidige voedingspatroon kan betekenen voor de vitaliteit. Door middel van praktische tips kan iedereen zelf verder aan de slag om veranderingen aan te brengen om zo optimaal mogelijk de voeding aan te passen aan de eigen behoeften.

Inhoud van een voedingsspeedsessie:

  1. Werknemer vult een voedingsdagboek in. 
  2. Tijdens lunchtijd, ongeveer een half uur, bespreekt uw coach wat er goed is en wat beter kan. U krijgt op papier praktische handvaten mee om verder aan de slag te kunnen. 
  3. 1 à 2 e-mailcontacten voor verdere vragen die opkomen n.a.v. de voedingsspeedsessie.

Inhoud van workshops

Voeding en energie: invloed van voeding op stress en eigen energieniveau.

Gezondere keuzes tijdens werk: maken van de juiste keuzes op het gebied van eten en drinken tijdens het werk en onderweg.

Energy management: ontdek wat energiegevers en energievreters kunnen zijn en hoe u kunt zorgen voor een betere balans.

 

Contact

Han Baeten
(035)
750 41 78
hbaeten@
versawelzijn.nl

Kunnen wij je helpen?