Automaatje voor minder mobiele buren

Een partner in het verzorgingstehuis bezoeken of even boodschappen doen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Met AutoMaatje helpt de ANWB samen met welzijnsinstellingen en vrijwilligers mensen helpen mobiel en actief te blijven. Ook Versa Welzijn is hierbij betrokken. ANWB AutoMaatje is nu ook gestart in Huizen en wordt daar mogelijk gemaakt door de gemeente Huizen, Versa Welzijn, de ANWB en veel enthousiaste vrijwilligers uit Huizen.

Begin oktober is AutoMaatje in Huizen feestelijk gestart door wethouder Janny Bakker. Zij reed als eerste deelnemer naar Wijkcentrum ’t Vûronger aan de Schoolstraat in Huizen. Met AutoMaatje wil Versa Welzijn samen met vrijwilligers en steun van de ANWB mensen helpen mobiel en actief te blijven.

Landelijk project

Huizen is de 18e gemeente met AutoMaatjes en de eerste in Noord-Holland. Het ligt in de verwachting dat andere Gooise gemeenten zullen volgen. Eind 2017 zullen er landelijk meer dan 30 plaatsen actief zijn met ANWB AutoMaatje. Wie gebruik wil maken van ANWB AutoMaatje Huizen, belt uiterlijk twee werkdagen van tevoren met AutoMaatje Huizen (035 – 6250005). De medewerker van Versa Welzijn koppelt de deelnemer aan een van de beschikbare vrijwilligers bij hen in de buurt en vertelt wat het ongeveer gaat kosten. De vrijwilliger komt op het afgesproken tijdstip voorrijden. De deelnemer rekent na afloop contant af met de vrijwilliger op basis van de gereden kilometers. Hiervoor wordt 30 cent per kilometer gerekend.

Meer informatie

Wilt u meer weten van dit project? Neem contact op met coördinator Henk Lansink.

 

 

 banner-blauw-vervolgpagina-170x200


Zou u willen aangeven uit welke woonplaats u komt?
Dit helpt ons om u van de juiste informatie te voorzien.