Anita Keita, directeur-bestuurder Versa Welzijn, stelt zich voor

Anita Keita is sinds 1 oktober benoemd tot directeur-bestuurder van Versa Welzijn. Graag stelt zij zich aan u voor. ‘Een veelgehoorde vraag is wat mijn focus is voor het komend jaar. Ik wil aan inwoners, gemeenten en onze partners heel duidelijk maken wat de toegevoegde waarde van sociaal werk is. Hoe belangrijk onze rol is in de transformatie naar een samenleving waar iedereen kan en mag meedoen. Hierbij werken we samen met onze ketenpartners en met inwoners. Kort wil ik een voorbeeld noemen, een voetbalverhaal uit Bussum.’

Het voetbalverhaal van deze mannen begint op een trapveldje in Bussum. Opgetrommeld door twee Syriërs die al wat langer in Nederland zijn, spelen ze daar zes tegen zes hun wedstrijdjes. De sport is belangrijk, maar daar onder elkaar zijn en steun kunnen bieden in soms moeilijke tijden tellen evenzeer. De steeds groter wordende groep valt ook op bij onze jongerenwerkers. Zou het geen goed idee zijn als deze Syrische voetballiefhebbers hun wedstrijden op een groot veld kunnen spelen in een officiële competitie tegen serieuze tegenstanders? Onze jongerenwerkers gingen voetbalclubs bellen. Of ze nog een elftal Syriërs konden gebruiken? Twintig man van tussen de 18 en 42 jaar oud, met nogal verschillend voetbalniveau. Dat, en dit is een understatement, zag niet elke lokale club zitten.

Aanspreken van talenten

BFC wilde wel, een club aan de rand van Bussum. “Het aanbieden van voetbalplezier voor iedereen in de lokale samenleving past helemaal in de clubtraditie van BFC en geeft duidelijk verdere invulling aan voetbalvisie”, aldus BFC-voorzitter Bernard Lindenhovius. Wat BFC daarvoor terugkrijgt? Ontzettend gemotiveerde spelers die graag iets terugdoen voor de club. De nieuwe leden staan te popelen om vrijwilligerswerk te doen. Zo kunnen ze hun talenten aanspreken, of hun oude beroep weer een beetje oppakken.

Vertrouwen en inspireren

Zo werken we in wijken en buurten aan een meer verbonden samenleving. Om deze rol waar te maken is het belangrijk dat we intern goed samenwerken. De organisatie is ondersteunend aan het werk dat onze sociaal werkers met vrijwilligers en inwoners samen verzetten. Samen zijn zij de expert van een gebied. Vakmanschap wordt gewaardeerd. Dat betekent dat zij invloed moeten hebben op onze opdracht, op budgetten, op doelen en resultaten. Het betekent ook dat teams samen reflecteren op hun werk en zich verantwoorden: draagt hun werk bij aan een sterker samenleving waarin inwoners betrokken zijn en zich gewaardeerd voelen? Onze managers en ondersteunende diensten staan voor de uitdaging dit te faciliteren. We werken vanuit vertrouwen, solidariteit en inspiratie. 

Kennismaken?

Wilt u eens kennismaken? Dat doe ik graag. U mailt mij op akeita@versawelzijn.nl, telefoon: 06 41 34 65 52.

 

Kunnen wij je helpen?