Rots en Water weerbaarheidstraining 7-9 jr

03 maart 15.30-16.30 uur

In maart a.s. start weer een weerbaarheidstraining Rots en Water voor kinderen van 7 – 9 jaar uit Hilversum. Aanmelden kan vanaf heden.

Rots en Water (weerbaarheidstraining)
Voor wie: jongens en meiden 7-9 jaar uit Hilversum
Start: woensdag 3 maart 2021, 15.30-16.30 uur (8 lessen)
Locatie: wijkcentrum St Joseph (Minckelersstraat 71) in Hilversum.
Kosten: €40 (contant betalen bij 1e les)
Meer info? Jet van der Wal – 06 13 96 59 81 – jwal@versawelzijn.nl

Weerbaarheidstraining (rots en water)
Rots en water wordt aangeboden (door kinderwerk Versa Welzijn) als een weerbaarheidsprogramma en anti-pestprogramma. Weerbaarheid en sociale vaardigheden (rots en water), worden in balans gepresenteerd en getraind.

Voor wie is de activiteit?
De training is voor jongens en meiden 7-9 jaar. Het programma is gericht op vergroten van communicatie- en sociale vaardigheden en het voorkomen/verminderen van sociale problemen zoals pesten, conflicten en meeloopgedrag. De training is sekseafhankelijk en wordt aangeboden in een meidengroep.

Wat zijn de doelen?
Rots en water is een weerbaarheidsprogramma met meerdere doelen en een breed pedagogisch perspectief. De termen rots en water staan voor standvastig en flexibel. Door de oefeningen worden er mentale en sociale vaardigheden geleerd. Thema’s zijn zelfbeheersing, zelfreflectie en zelfvertrouwen. Een onderdeel van de training is dat kinderen leren dat je er in een bedreigende situatie niet meteen op los slaat.

Wie zijn de betrokken partijen?
De training wordt aangeboden door Versa Welzijn.

Hoe doen we dit?
De training wordt aangeboden in een kleine groep van minimaal 6 en maximaal 12 kinderen. De training duurt 8 lessen. Rots en water is een psychofysieke methode, dat betekent dat er via actieve, fysieke oefeningen positieve sociale-communicatie en confrontatievaardigheden worden aangeleerd. De oefeningen worden afgewisseld met momenten van zelfreflectie, kringgesprek en afgesloten met huiswerkopdrachten.

Meer informatie
Zie ook de Flyer Rots en Water training maart 2021 – Hilversum of lees het interview met Jet van der Wal, kinderwerker Hilversum, over Rots en Water