Rots en Water – weerbaarheidstraining 6-8 jaar – Hilversum

12 mei 15.30-16.30 uur (8 lessen)

Woensdag 12 mei start een Rots en Water weerbaarheidstraining voor jongens en meiden van 6-8 jaar uit Hilversum van 15.30-16.30 uur in wijkcentrum St Joseph (Minckelersstraat 71). De training omvat 8 lessen, i.v.m. de nationale buitenspeeldag is les 5 op dinsdag 8 juni 15.30-16.30 uur, woensdag 9 juni is er geen les. Kosten: €40 (contant betalen bij 1e les).


Weerbaarheidstraining (rots en water)
Rots en water wordt aangeboden (door het kinderwerk van Versa Welzijn) als een weerbaarheidsprogramma en anti-pestprogramma. Weerbaarheid en sociale vaardigheden (rots en water), worden in balans gepresenteerd en getraind.

Voor wie is de activiteit?
De training is voor jongens en meiden 6-8 jaar. Het programma is gericht op vergroten van communicatie- en sociale vaardigheden en het voorkomen/verminderen van sociale problemen zoals pesten, conflicten en meeloopgedrag.

Wat zijn de doelen?
Rots en water is een weerbaarheidsprogramma met meerdere doelen en een breed pedagogisch perspectief. De termen rots en water staan voor standvastig en flexibel. Door de oefeningen worden er mentale en sociale vaardigheden geleerd. Thema’s zijn zelfbeheersing, zelfreflectie en zelfvertrouwen. Een onderdeel van de training is dat kinderen leren dat je er in een bedreigende situatie niet meteen op los slaat.

Wie zijn de betrokken partijen?
De training wordt aangeboden door 2 Rots en Watertrainers van Versa Welzijn.

Hoe doen we dit?
De training wordt aangeboden in een kleine groep van minimaal 6 en maximaal 12 kinderen. De training duurt 8 lessen. Rots en water is een psychofysieke methode, dat betekent dat er via actieve, fysieke oefeningen positieve sociale-communicatie en confrontatievaardigheden worden aangeleerd. De oefeningen worden afgewisseld met momenten van zelfreflectie, kringgesprek en afgesloten met huiswerkopdrachten.

Meer info en aanmelden?
Jet van der Wal, kinderwerk Hilversum – 06 13 96 59 81 – jwal@versawelzijn.nl