Rots en Water weerbaarheidstraining 5-7 jaar – Hilversum

15 september 15.30-16.30 uur

Woensdag 15 september start er een Rots en Water training voor jongens en meiden van 5-7 jaar in wijkcentrum St. Joseph (Minckelersstraat 71) in Hilversum. Kosten: €40 (contant betalen bij 1e les).
Meer info? Jet van der Wal – 06 13 96 59 81 – jwal@versawelzijn.nl

Rots en water wordt aangeboden (door het kinderwerk van Versa Welzijn) als een weerbaarheidsprogramma en anti-pestprogramma. Weerbaarheid en sociale vaardigheden (rots en water), worden in balans gepresenteerd en getraind.

Voor wie is de activiteit?
De training is voor jongens en meiden 5-7 jaar. Het programma is gericht op vergroten van communicatie- en sociale vaardigheden en het voorkomen/verminderen van sociale problemen zoals pesten, conflicten en meeloopgedrag.

Wat zijn de doelen?
Rots en water is een weerbaarheidsprogramma met meerdere doelen en een breed pedagogisch perspectief. De termen rots en water staan voor standvastig en flexibel. Door de oefeningen worden er mentale en sociale vaardigheden geleerd. Thema’s zijn zelfbeheersing, zelfreflectie en zelfvertrouwen. Een onderdeel van de training is dat kinderen leren dat je er in een bedreigende situatie niet meteen op los slaat.

Wie zijn de betrokken partijen?
De training wordt aangeboden door 2 Rots en Watertrainers van Versa Welzijn.

Hoe doen we dit?
De training wordt aangeboden in een kleine groep van minimaal 6 en maximaal 12 kinderen. De training duurt 8 lessen. Rots en water is een psychofysieke methode, dat betekent dat er via actieve, fysieke oefeningen positieve sociale-communicatie en confrontatievaardigheden worden aangeleerd. De oefeningen worden afgewisseld met momenten van zelfreflectie, kringgesprek en afgesloten met huiswerkopdrachten.

Flyer Rots en Water training Hilversum – start september 2021