Presentatie Het Gooi in poëzie

03 februari 14.00 uur

Maandag 3 februari 2020 zal Willibrord Ruigrok een presentatie houden over “Het Gooi in poëzie”. Je zou het misschien niet denken maar veel dichters hebben geschreven over het Gooi en omstreken. Er zijn gedichten over Bussum, Eemnes, Laren en andere dorpen, over lief en leed, over eigenzinnige gebouwen, een verlaten huisje in het bos, de Gooise stoomtram/moordenaar, de Larense kermis, de polder van Eemnes, smartlappen, hilarische gedichten, scheldkanonnades en mooie natuur impressies.

Verder lezen →

Dansen op de Brink

04 februari 20.15 uur

De Larense zanger Rolf Menist reist met u door de tijd. Franse chansons, Duitse Schlagers, Nederlandse en Engelstalige muziek van toen en nu en af en toe een verzoekje. Kom gezellig dansen of meegenieten. 

Voor iedereen die zich te oud voelt voor de disco en te jong voor de geraniums. 

Locatie: foyer van het Brinkhuis, Laren
Aanvang: 20.15 uur
Entree is gratis

Voor in de agenda; ook op de volgende avonden:
Dinsdag 3 maart 2020
Dinsdag 7 april 2020

Gluren bij de Buren – Hilversum

09 februari 12.00 - 17.00 u

Er staat een gloednieuwe editie van Gluren bij de Buren Hilversum voor de deur! Op zondag 9 februari 2020 worden huiskamers door de hele gemeente omgetoverd tot tijdelijke podia voor lokaal talent. Het Perzisch tapijt wordt tot podium gebombardeerd en de hoekbank tot tribune. Tussen 12.00 en 17.00 uur zijn er optredens van rapformaties tot theatermakers en van cabaretiers tot 30-koppige koren. Kortom, voor ieder wat wils en ook nog eens gratis toegankelijk.
Verder lezen →

Informatieavond over Toeslagen

10 februari 19-20.30u

Tijdens deze avond geven we informatie over het aanvragen van verschillende soorten toeslagen, zoals huurtoeslag, zorgtoeslag, kinderopvangtoeslag en kindgebonden budget. Ook de bijbehorende rechten en plichten, voorwaarden, het zelf kunnen bekijken van de verschillende soorten toeslagen komen aan bod. En wat te doen als er moet worden terugbetaald.

Verder lezen →

Alzheimer Café Hilversum en Wijdemeren

12 februari 19.30–21.00 uur

Het Alzheimer Café Hilversum is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. Naast de onderlinge contacten en gesprekken staat er ook iedere keer een thema centraal, dat door een deskundige inleider wordt verzorgd. Voor informatie en vragen zijn er deskundigen aanwezig, alsook een uitgebreide informatietafel.

Verder lezen →

Het danspaleis komt naar Bussum

15 februari 15.00 - 17.00 uur

Op zaterdagmiddag 15 februari van 15:00 tot 17:00 uur wordt wijkcentrum de Uit-Wijk omgetoverd tot een heus (senioren) Danspaleis! De platendraaier neemt een koffer vol hits van toen mee. Denk aan: Johnny Hoes, Louis Prima, Lieve Hugo en Doris Day!

Er zijn zelfs dansers aanwezig die ons kunnen laten zien hoe het ook al weer moet.
Durft u een dansje te wagen of kijkt u liever? Kom genieten van de liedjes en danspassen van vroeger!
Verder lezen →

Multi Culti Tasty middag in wijkcentrum De Malbak-Blaricum

08 maart 13.00 -16.00 uur

Op Zondag 8 maart gaan we wegens groot succes de Multi Culti Tasty middag weer houden in het wijkcentrum aan het Burg. Tydemanplein 3 te Blaricum.
Tijdens deze middag kunt u tussen 13.00 en 16.00 uur kennis maken met allerlei (traditionele) gerechtjes uit verschillende landen.
Buurtbewoners en vrijwilligers met diverse nationaliteiten zullen deze landen vertegenwoordigen.
U kunt komen kijken, proeven en kopen tegen een hele kleine vergoeding.
Verder lezen →

Bingo in De Malbak

14 maart 19.30 uur

Zaterdag 14 maart is het weer zover, laat maar rollen die ballen!
Inderdaad, dan is er weer leuke en gezellige voorjaars-Bingo.

Zaal is open vanaf 19.00 uur, waarna we zullen starten met deze gezellige bingo om 19.30 uur.
Mooie prijsjes voor jong en oud, er worden 4 ronden gespeeld en 1 extra eindronde.
Voor maar 7 euro per persoon kunt u de hele avond meespelen, voor de extra eindronde kunt meerdere kaartjes kopen van 1 euro per stuk.

Komt u ook naar deze sfeervolle bingo?
Tot 14 maart in De Malbak, Wetering 122 te Blaricum

2e hands kinderkleding en speelgoed beurs in De Malbak

21 maart 10.00 - 12.00 uur

Zaterdag 21 maart is het weer zover. Dan kan er tussen 10.00 en 12.00 uur weer volop gestruind worden langs de ruim 35 tafels en kledingrekken.
De vrijwilligsters van deze leuke ochtend zijn er helemaal klaar voor en er is volop keus tussen de kinderkleding en het vele speelgoed.

De toegang is gratis en de koffie staat voor je klaar! 

Informatiemiddag over Minimaregeling

14 september 13-14.30u

Tijdens deze middag geven we informatie over de minimaregeling. Heeft u een laag inkomen of ervaart u financiële stress? Dan is het goed om te weten dat er regelingen zijn om u te ondersteunen. Daarmee kunt u bijvoorbeeld schulden voorkomen of uw kinderen laten sporten. Verder lezen →