Introductieworkshop Ademwijs

29 augustus 10 - 12 uur

Een introductieworkshop tussen 10.00 en 12.00 uur in Wijkcentrum De Malbak op donderdag 29 augustus. Deelname is 5 euro, incl. een heerlijk kopje kruidenthee.
Ervaar de helende kracht van de adem. Door een juiste ademhaling herken je de spanningen en blokkades in je ademstroom. Onregelmatig en oppervlakkig ademen kan je mentaal in de weg gaan zitten maar het kan ook lichamelijke klachten geven. Door middel van bewuste oefeningen, in combinatie met yoga, meditatie en klanken herkent je lichaam weer de natuurlijke stroom, jouw energie. Kortom.. adem bewust, dat geeft jouw rust!

Bingo in De Malbak

14 september 19.30 uur

Zaterdag 14 september is het weer zover, laat maar rollen die ballen!
Inderdaad, dan is er weer Bingo.
Zaal is open vanaf 19.00 uur, waarna we zullen starten met deze gezellige bingo om 19.30 uur.
Mooie prijsjes voor jong en oud, er worden 4 ronden gespeeld en 1 extra eindronde.
Voor maar 7 euro per persoon kunt u de hele avond meespelen, voor de extra eindronde kunt meerdere kaartjes kopen van 1 euro per stuk.
Komt u ook naar deze sfeervolle bingo?
Tot 14 september in De Malbak, Wetering 122 te Blaricum.

INmarkt Laren 2019

15 september 13 - 17 u

Op zondag 15 september van 13.00-17.00 uur vindt INmarkt 2019 plaats in Laren, een weekend vol cultuur en belevenissen. Het culturele seizoen wordt dan geopend: dit weekend is de start van het culturele, recreatieve en sportieve seizoen. Elk jaar staan op de INmarkt de Larense dorpscultuur, het verenigingsleven en het vrijwilligerswerk centraal. Versa Welzijn organiseert dit jaar INmarkt 2019 i.s.m. Sportief BEL, voor Hart van Laren en voor de Basiliek. Voor iedereen toegankelijk op een van de mooiste plekjes van Laren. De gerestaureerde en antieke muziektent van Laren zal gebruikt worden voor de optredens van de deelnemende partijen.

Verder lezen →

PC Helpdesk BEL organiseert bijeenkomst: 50-plussers klem zonder laptop of ipad?

16 september 14.00 uur

Bent u 50 plusser en een leek met laptop, tablet of smartphone?
De (lokale) overheid en de banken dwingen mensen vaak alles via de computer of iPad te doen. Veel 50 plussers zitten dan ook vaak met vragen over het leren van alléén de belangrijkste vaardigheden. Men wil vaak wel maar durft de stap niet te nemen. Terwijl er nog zo veel vragen zijn. B.v.welk apparaat men nodig heeft? Etc. ?

Gerard de Vink, deskundig vrijwilliger bij de PC HelpdeskBEL geeft uitleg welke basisvaardigheden écht nodig zijn en waar u deze snel en goed kunt leren. Ook zal hij vertellen welke apparaten echt noodzakelijk zijn.

Dus aarzelt u niet en meldt u zich aan voor de themabijeenkomst via themabijeenkomst@pchelpdeskbel.nl. Onder vermelding van naam, telefoonnummer, e-mailadres en aantal deelnemers.

De themabijeenkomst wordt gehouden in de theaterzaal van het Brinkhuis in Laren.
Kosten 6,00 euro p.p. incl. een kopje koffie/thee in de pauze. Pinnen is niet mogelijk.
Aanvang presentatie 14.00 uur

De PCHelpdesk BEL is dagelijks geopend van 10.00-12.00 uur

2e Hands kinderkleding- en speelgoedbeurs in De Malbak-Blaricum

12 oktober 10 - 12 uur

Zaterdag 12 oktober kan er tussen 10.00 en 12.00 uur weer volop gestruind gaan worden langs de ruim 35 tafels en kledingrekken.
De vrijwilligsters van deze leuke ochtend zijn er weer helemaal klaar voor en er is weer volop keus tussen de kinderkleding en het vele speelgoed.
De toegang is gratis en de vele koopjes liggen klaar!
Tot 12 oktober, de koffie staat klaar!

Locatie: De Malbak
Wetering 122, Blaricum

Seniorenmarkt Gooise Meren 12 oktober 2019

12 oktober

Op 12 oktober wordt in het gemeentehuis een seniorenmarkt georganiseerd. Het thema is ‘Vitaal oud worden’.
Het doel van de markt is inwoners te informeren en inspireren over wat ze zelf kunnen doen en welke mogelijkheden er zijn op het gebied van gezondheid, wonen, zorg en welzijn om vitaal oud te worden. 

Meer info over deze markt lees je op de website van de Seniorenmarkt 2019