REPAIRCAFÉ – Naarden

01 juni 10.00 – 12.30 uur

Zaterdag 1 juni: REPAIRCAFÉ  Wijkpost De Schakel 10.00 – 12.30 uur
 
Zomerklaar maken is het motto van het Repaircafé in Wijkpost De Schakel. Elastiek uit je zwembroek?  Parasol wil niet meer open? Tuinstoel kapot? Dop van de fles zonnebrandcrème wil er niet af?, kom langs. Bij het Repair Café zijn diverse vrijwillige reparateurs aanwezig. Zij doen hun best zo veel mogelijk spullen, samen met u, te herstellen. Al lukt het niet altijd iets te repareren, dan weet de eigenaar zeker dat’ie er alles aan gedaan heeft om zijn spullen te redden.

Het RepairCafé Naarden is gratis. Wel hebben we een fooienpot waarmee we de kosten kunnen bestrijden. Kom gerust en neem uw kapotte spullen mee. Wie niets heeft om te repareren, neemt een kop koffie of thee en kijkt en leert.

Kol. Verveerstraat 74 Naarden   www.wijkpostdeschakel.nl

Spelletjesochtend in juni – De Malbak

03 juni 10.30 en 12.00 uur

Op maandag 3, 17 en 24 juni is er een ouderwetse spelletjes ochtend in Wijkcentrum De Malbak. Tussen 10.30 en 12.00 uur kunt u binnen wandelen om een spelletje mee te doen. Dit kan o.a. zijn; scrabbelen, sjoelen, mens erger je toch niet zo of rummikub. Zin om ook eens mee te doen, kom dan langs en speel een spelletje mee.
Deelname is gratis, en de koffie staat altijd klaar!

Meer informatie:
Sabine Kuperus
skuperus@versawelzijn.nl

06-13966030

 

Lezing ‘Lucht en Licht in de mantelzorg’

06 juni 11.00 - 13.00 uur

Donderdag 6 juni 2019 van 11:00u tot 13:00u geeft Ineke Ludikhuize een interactieve lezing voor mantelzorgers met aansluitend een lunch in Wijkcentrum Lopes Dias.

Lucht en licht?
Misschien niet het eerste waar je aan denkt bij mantelzorg. Naast de dagelijkse zorg thuis, het regelwerk, de ziekenhuisbezoeken en uiteraard alle zorgen die het met zich mee brengt is het nog een hele opgave om het luchtig en licht te houden. Dit thema loopt als een rode draad door het verhaal van Ineke. Omdat je, al is het zwaar, toch altijd ook ergens licht wilt. Zo lukt het beter om het vol te houden.

Ineke is mantelzorgster geweest van haar man Willem Aantjes en schrijfster van het boek ‘Een warme jas voor mantelzorgers’. Een licht en optimistisch boek waarin Ineke schrijft over thema’s waar alle mantelzorgers mee te maken krijgen, voor wie ze ook zorgen en in welke situatie ze ook leven. Mantelzorgen is weliswaar bij tijd en wijle een hele klus, maar het is ook mooi en dankbaar werk waar je veel voor terug krijgt. De titel van het boek verwijst naar de warme jas die je wilt zijn voor een ander, maar die je zelf net zo goed nodig hebt.

Adres Wijkcentrum Lopes Dias: Lopes Diaslaan 213, 1222 VE Hilversum                                      

Aan deze activiteit zijn geen kosten verbonden. Informatie en aanmelden via iklarenbeek@versawelzijn.nl

Afscheid Keverbak/Scan gebouw Naarden

29 juni 10.00 uur en 17.00 uur

Zaterdag 29 juni kunt u tussen 10.00 uur en 17.00 uur een allerlaatste keer een kijkje komen nemen in gebouw Scan, want daarna gaan de deuren dicht van dit gebouw waar een hoop herinneringen liggen voor iedereen.

Er zullen veel oude en nieuwe foto zijn die u kunt bekijken en wie weet komt u wel foto’s tegen waar u zelf op staat.  Volg de info op dit evenement op Facebook want er zullen de komende weken steeds vast wat foto’s op komen te staan als een voorproefje.

Meer informatie:

Sabine Kuperus
skuperus@versawelzijn.nl

Seniorenmarkt Gooise Meren 12 oktober 2019

12 oktober

Op 12 oktober wordt in het gemeentehuis een seniorenmarkt georganiseerd. Het thema is ‘Vitaal oud worden’.
Het doel van de markt is inwoners te informeren en inspireren over wat ze zelf kunnen doen en welke mogelijkheden er zijn op het gebied van gezondheid, wonen, zorg en welzijn om vitaal oud te worden. 

Meer info over deze markt lees je op de website van de Seniorenmarkt 2019